Dr. Tihanyi Zita

Partner

Elsődleges szakterülete a bank- és pénzügyi jog, compliance kérdések, adatvédelem, fenntarthatóság (ESG) és digitalizáció.

Tihanyi Zita 1995-ben végzett summa cum laude az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A Bibó István Szakkollégium tagja volt, melynek keretében több külföldi tanulmányúton is részt vett (University of Oxford, Uppsala University). Több másoddiplomát is szerzett (bankszakjogász 1997, felsőfokú ingatlan-értékbecslő 2001, európai szakjogász 2004, borszakjogász 2011).

Rövid ügyvédjelölti kitérőt követően csatlakozott a Raiffeisen Bankhoz, ahol kezdetben jogtanácsos, majd 2006-tól a Jogi Főosztály vezetője. A jogi terület mellett felépítette és irányította a Compliance Főosztályt, majd ügyvezető igazgatóként az adatvédelmi, a panaszkezelési és a fogyasztóvédelmi egység kialakítója és irányítója is lett. A magyarországi Raiffeisen-csoport fő lobbistája volt belföldön és az EU jogalkotási folyamatokban. A Legal 500 2017-ben a legbefolyásosabb 120 közép- és kelet európai  jogi vezető egyikévé választotta. 

2022-ben csatlakozott a Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Irodához partnerként.

Elsődleges szakterülete a bank- és pénzügyi jog, compliance kérdések, adatvédelem, fenntarthatóság (ESG) és digitalizáció.

2003-tól rendszeresen választottbíráskodik a Pénz- és Tőkepiaci Állandó Választottbíróságon, majd 2018-tól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság pénz- és tőkepiaci szekciójának választottbírója.

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.